KARA
FIRIN VE LAHMACUN FIRINLARINDA DOĞAL GAZ KULLANIM ESASLARI
Tanım
Kara fırın veya odunlu fırın
olarak tabir edilen fırınlar, uzunluğu 4-6m, genişliği 3-5m arasında değişen
tabanı elips, tavanı kubbe şeklinde ve tavan yüksekliği 1m civarında olan ateş tuğlasından
örme pişirme fırınlarıdır.
Çalışma prensibi;
Fırın gerekli pişirme sıcaklığına
kadar (280–300 derece) ısıtılmakta ve brülör kapatılmaktadır. Kapaklar
kapatıldıktan 5–10 dakika sonra pişirme işlemine başlanmaktadır. Pişirme işlemi
yaklaşık 2 saat sürmekte, fırın boşaltıldıktan sonra brülör tekrar ateşlenerek
fırın pişirme sıcaklığına kadar ısıtılmaktadır.
Kara
Fırınlarda Doğalgaz Kullanımı
Bu amaç için imal edilen
brülörler; TSE tarafından kabul gören uluslararası standartlara ve TSEK veya
TSE belgesine sahip olmadığından, ilgili standarda uygun olarak özel üretilen
brülör, bu brülörün kullanılacağı kara fırın ve fırın içerisinde oluşan atık
gazın tahliyesinde kullanılacak baca sistemi için “TSE Özel İnceleme Raporu” alınarak Özel
İnceleme Raporu Verilmesi Talimatına uygun olarak Proje Onay ve Tesisat Kontrol
işlemi yapılmalıdır.
Kara
Fırın ve Lahmacun Fırınlarında Brülör Montajı
Ø
Brülör, fırına rijit biçimde bağlanabilecek bir
konstürüksiyona sahip olmalı ve kapak plakası kalınlığı minimum 10mm olmalıdır.
Ø
Brülörün herhangi bir sebeple sökülmesi
durumunda, brülörü kapatıp gaz akışını kesebilen bir tertibat bulunmalıdır.
Ø
Yanma odası üzerinde alev gözetleme camı
bulunmalı, alevin teşekkülü ve biçimi buradan tam olarak izlenebilmelidir.
Ø
Brülör; fırın içi sıcaklığa ve neme dayanıklı
malzemelerden imal edilmeli ve fırın içi sıcaklığın korunabilmesi için gerekli
tedbirlerin alınması tavsiye edilir.
Ø
Elektrik tesisatında ve otomatik kontrol
panosunda bulunacak sesli ve ışıklı ikazlar muntazam yerleştirilmeli, kolay görülebilir ve anlaşılır olmalıdır.
Ø
Sistem; sürekli açık bir pilot alevle veya alev
kaybolması durumunda devreye giren bir elektronik ateşleme sistemi ile
ateşlenmelidir.
Ø
Ateşleme komutu verilmeden sistemde alev oluşmuş
ise alevi algılayıp devreyi kapatacak otomatik kontrol sistemi bulunmalıdır.
Ø
Sistem; ateşleme sonrası alev kontrolü yapılıp
alev teşekkülü görüldükten sonra işletme konumuna geçmelidir.
Ø
İşletme konumunda herhangi bir sebeple alev
kaybolması durumunda sistem otomatik olarak gazı kesip arıza konumuna
geçmelidir.
Ø
Sistemde minimum ve maximum sıcaklık ayarı
yapılabilen ve sisteme kumanda edebilen bir termostat bulunmalıdır. Fırın içi sıcaklık sürekli olarak kontrol
edilebilmeli ve sıcaklık ölçümü fırın yanma haznesinin ters köşesinden
yapılmalıdır. Fırının aşırı ısınmasını önlemek amacıyla fırın içerisindeki
sıcaklığın maximum 330°C
‘ye çıkması durumunda, brülör devre dışı kalmalıdır.
Ø
Fırın üzerinde rahatlıkla görülebilen bir
noktada okunaklı puntolarla hazırlanmış “Fırın Kullanma Talimatı”
bulunmalıdır.
Ø
Kullanılacak her brülör bek sistemi için kesme
vanası konmalıdır.
Ø
Sistemin otomatik çalışmasını sağlayacak
nitelikte solenoid valf kullanılmalıdır.
Ø
Tesisat ile brülör bekleri arasındaki bağlantı
maximum 40cm uzunluğunda flexible bağlantı elemanları ile yapılmalıdır.
Ø
Sisteme bir adet minimum gaz basınç prosestatı
ve düz regülatör kullanılması veya regülatör kullanılmaması durumunda bir adet
de maximum gaz basınç prosestatı kullanılmalıdır.
Ø
Kolektör öncesinde gözenek açıklığı 50 mikron
olan filtre kullanılmalıdır.
Gaz
Tüketimi (Debi) Hesabı
Her bir brülör bekinin gaz
tüketimi, o bek de kullanılan enjektörün kesit alanına göre hesaplanacaktır.
Bunun için aşağıda belirtilen formül kullanılacaktır.
Q: Gaz debisi (Nm3/h)
A: Enjektör deliği kesit alanı
(mm2)
K: Enjektör şekil ve uzunluğa
göre boşaltma faktörü (0,85)
P: Gaz basıncı (mmSS), 21mbar =
210 mmSS, 50mbar = 500 mmSS
ρ: Bağıl gaz yoğunluğu (havaya
göre) = 0,67
Enjektör çapı 4mm olan bekin;
21mbar basınçta kapasitesi 2,72m3/h,
50mbar’da kapasitesi 4,2 m3/h olarak hesaplanır.
Projelendirmede bu bilgiler açık
olarak verilmeli, tesisat kontrolünde istendiğinde bek çaplarının kontrol
imkânı sağlanmalıdır.
Servis Kutusu basıncı 300mbarg
olan tesisatlarda çalışma basıncı 50mbarg olarak ayarlanacak ve hesaplamalar
50mbarg’ a göre yapılacaktır. Servis Kutusu basıncı 21mbarg olan tesisatlarda
hesaplamalar 21mbarg’ a göre yapılacaktır. Servis Kutusu basıncı 300mbarg olan
tesisatlarda çalışma basıncı 21mbarg olamaz.
Bacalar
Baca hesaplamaları TS EN 13384–1
standardına göre yapılmalıdır. Kara Fırınlarda ve Lahmacun Fırınlarında Pw = 10
Pa, baca gazı sıcaklığı ise 200ºC alınmalıdır.
Baca üzerinde atık gaz akışına
engel olabilecek kapak, klape, fan v.b. hiçbir aparat bulunmamalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder